Yunanistan vizesi için gerekli evraklar, yapılacak başvuru tipine göre değişiklik göstermektedir. Öncelikli olarak yapılması gereken hangi tip vizeye başvurmanız gerektiğini tespit etmek olacaktır. Örneğin, Yunanistan’a 3 günlük bir tatil için gitmeyi planlıyorsanız, Yunanistan turistik vize başvurusu yapmanız gerekecektir ve alacağınız Yunanistan vizesi, Schengen vizesi kapsamında yer alacaktır.
Vize tipi belirlendikten sonra, Yunanistan vizesi için gerekli evraklar toplanmaya başlanabilir. Bu noktada evrakları toplarken belirleyici olan konu, ne iş yaptığınızdır. Bir firmada çalışan iseniz toplayacağınız evraklar farklı, öğrenci iseniz farklıdır.
Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler Nasıl Toplanır ?
Bu sayfada her çalışma alternatifi için gerekli belgeleri bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıda yer alan temel evrak listesini ve size uygun olan çalışma listesini birleştirmek.
Örneğin, bir çalışan iseniz temel evrakları not aldıktan sonra, aşağıda yer alan, Yunanistan vizesi için gerekli evraklar – Çalışanlar kısmını da not alarak gerekli evrakları tamamlamak. Tüm sayfayı inceledikten sonra halen hangi evrakları toplamanız gerektiğini bulamadıysanız, bizimle irtibata geçmeniz yeterli.
Yunanistan Vizesi için Gerekli Evraklar – Temel Belgeler
Her vize başvurusu için toplanması gereken bazı sabit evraklar mevcuttur. İster çalışan, ister işveren, ister emekli olun, öncelikli olarak aşağıdaki belgeleri hazırlamalısınız.
- Yunanistan vizesi başvuru formu: Elektronik olarak doldurulmuş, tarih ve imzaları atılmış başvuru formu.
- Pasaportunuzun aslı: Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve geçerlilik tarihinin dönmeyi düşündüğünüz tarihten sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca vize basılabilmesi için 2 adet boş vize sayfasının bulunması talep edilir.
- Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi: Geçmişten günümüze kadar kullandığınız tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının fotokopisi. İşlem görmüş sayfaları açıklamak gerekirse, daha önce alınan bir vize ya da giriş çıkış damgasının bulunduğu bir sayfayı örnek verebiliriz.
- Kimlik fotokopisi: Ön ve arka yüzü eklenmelidir.
- 1 adet fotoğraf: 35×45 mm beyaz zeminli ve yüz hatlarınızı açıkça gösteren fotoğraf.
- Seyahat sigortası: Tüm Schengen ülkelerini kapsayan, 30.000 Euro teminatlı sigorta poliçesi. Sigortanın geçerlilik tarihi seyahatinizi kapsamalıdır.
- Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon: Uçak, tren, gemi vs. rezervasyonu. Seyahatinizi özel aracınızla yapacaksanız, ehliyet, ruhsat ve yeşil sigorta poliçeniz.
- Konaklama bilgisi: Yunanistan’da konaklayacağınız yerin adres ve iletişim bilgileri (otel rezervasyonu gibi).
Önemli Not: 1,6,7 ve 8. Maddeler VizeyeBaşvur ekibi tarafından hazırlanacaktır. Müşterilerimizin bu maddeleri dikkate almasına gerek yoktur.
Aşağıda temel başvuru kitlelerine ait evrakların listeleri turistik, ticari ve öğrenci vizeleri için verilmiştir.
Yunanistan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar
Aşağıdaki bölümde çalışma durumunuza göre Yunanistan turistik vize evrakları sıralanmıştır. Bu durumlardan size en uygun olanı/olanları belirleyip bu yönde evrakları temin ediniz.
Yunanistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır. Bu durumda yapılması gereken ilk iş öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamak olacaktır. Ek olarak, aşağıda yer alan evraklarla başvuru için gerekli evrakları tamamlayabilirsiniz.
- Yunanistan’da bulunan firmadan antetli kağıda yazılmış kaşe ve imzalı davetiye mektubu.
- Mektubu imzalayan kişiye ait kimlik fotokopisi.
Yunanistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurularda hazırlanacak evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli farklılık Yunanistan’da alınacak eğitimi belgeleyecek evraklardır. Öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size (ya da sizi finanse eden kişiye aile, akraba gibi) uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamalısınız. Ek olarak, aşağıda yer alan evrakları da ekleyerek başvuru dosyanızı tamamlayabilirsiniz.
- Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
- Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
- AB eğitimi, staj veya araştırma programları için
- Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı ve fotokopisi;
- Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.
- Devlet hastanesinden alınmış sağlık raporu.
- Sabıka kaydı.
- Not çizelgesi (transkript belgesi) ya da İngilizce yeterlilik belgesi.
Siz de fikrinizi belirtin