Yunanistan vizesi Türkiye vatandaşlarının sıklıkla başvurduğu vizeler arasında öne çıkmaktadır. Yunanistan vize başvurusu sürecinde başvuru sahipleri bir dizi işlem yapmalılardır. Bu işlemler doğru şekilde yapılmadığında istenmeyen sonuçlar alınabilmektedir. Her gün ofisimize vize başvurularının olumsuz sonuçlandığını söyleyen ve destek almak isteyen onlarca insandan telefon almaktayız. Peki bu insanlar neleri göz ardı ediyor, nerelerde yanlış yapıyorlar?

Yunanistan Vize Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vize başvuru süreçleri dikkat ve titizlik isteyen hassas süreçlerdir. Konsolosluk çalışanları gelen tüm başvuruları büyük bir titizlikle incelerler ve önlerine gelen başvuru dosyasının içeriğine göre değerlendirmelerini yapıp kararlarını verirler.

VizeyeBaşvur.com içerik ekibi olarak tüm Yunanistan vize başvuru türleri için rehber niteliğindeki bu yazıyı hazırladık. İster turistik, ister ticari başvuru yapın; bu yazıyı detaylıca incelemek vize başvurunuzun en olumlu şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır. Aşağıdaki bölümde Yunanistan vize başvurusu için nelere dikkat edilmesi gerektiği adım adım, başlıklar halinde incelenmiştir.

Yunanistan vize başvurusu sırasında karşılaşılacak adımlar:

  1. Evrakların hazırlanması.
  2. Vize formunun doldurulması.
  3. Randevu işlemleri
  4. Pasaport teslimi ile sürecin sonlanması

Süreç sonunda mümkün olan en iyi sonucu alabilmek için bu başlıkları aşağıdaki bölümden dikkatlice incelemenizi tavsiye ederiz.

yunanistan vize başvurusu nasıl yapılır

1. Yunanistan Vize Başvurusu Esnasında Evrakların Hazırlanması

Yunanistan vizesi alırken her vize başvurusunda olduğu gibi, konsolosluklar tarafından talep edilen bazı belgeler bulunmaktadır. Bu evraklar yolculuğunuzun sebebine göre değişiklik göstermekle birlikte sosyal durumunuza (öğrenci, çalışan, emekli vb.) ve seyahatinizin finanmanına göre de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle gidiş amacınızı, sosyal durumunuzu ve seyahatinizin finanse edilme şeklini en iyi şekilde belirtecek evrakları toplamalısın önem arz etmektedir.

Uyarı!

Yunanistan vize başvurusu yaparken evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamak vize sonucunuzu doğrudan etkiler. Vize memurları ile herhangi sözlü bir biçimde iletişime geçilmediğinden başvuru dosyanızda yer alan belgeler sizi ifade edecek tek kaynaktır. Dolayısıyla gözden kaçan ufak bir tarih yanlışlığı veya eksik bir belge başvurunuzu şüpheli konuma düşürebilir.

Örneğin, bir öğrencinin uzun bir süre önce aldığı öğrenci belgesini evraklar arasına eklemesi vize memurları tarafından negatif algılanabilir. Öğrenci, güncel olmayan öğrenci belgesini dosyaya eklendiği ve herhangi bir SGK belgesi sunmadığı için “okulunu bitirmiş işsiz” olarak değerlendirilebilir. Veya aynı şekilde özel bir şirkette çalışan bir kişinin, son ayın maaş bordrosunu eklememesi işten çıkmış olabileceği şüphesini beraberinde getirebilir. Bu tür durumlar vize sürecini olumsuz etkileyeceği gibi vize reddine de sebep olabilir.

Bireysel yapılan başvurularda buna benzer durumlarla sık sık karşılaşmaktayız. Bu tür problemlerin önüne geçebilmek için evraklarınız başvuru öncesinde VizeyeBaşvur.com uzmanları tarafından detaylı olarak özenle kontrol edilir, vize sonucunu kötü yönde etkileyecek evraklar çıkarılır veya doğru halleri eklenir. Böylece evrak kaynaklı bir problemden dolayı vize sürecinizin etkilenmesinin önüne geçilmiş olunur.

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar yazımızı inceleyerek durumunuza uygun evrakları görebilirsiniz.

2. Yunanistan Vize Formu Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yunanistan vize başvuru formu, Schengen ülkeleri tarafından ortak kullanılan Schengen vize formunun bir türevidir. Vize formu ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerin vize formlarına kıyasla uzun bir form olmasa da hangi durumlarda hangi bölgelere istenen bilgilerin girilmesi gerektiğini bilinmelidir. Talep edilen evraklarda yer alan bilgilerle vize formunda yer alan bilgiler asla çelişki oluşturmamalıdır. Aksi takdirde vize süreciniz bu çelişkilerden dolayı negatif yönde etkilenebilir, hatta vize reddi verilebilir.

Yine sıklıkla karşılaşılan bir hatadan bahsedecek olursak, form üzerine girilen seyahat tarihleri, kişinin çalıştığı firmadan aldığı işveren  mektubu ile uyumsuz olması sık karşılaşılan bir durumdur.

yunanistan vize başvurusu formu

VizeyeBaşvur.com uzmanları vize formunuzu evraklarınıza ve sizden aldığı bilgilere göre doldurur en uygun biçimde doldurur. Başvuru esnasında verilecek belgelerin tamamının bir belirli bir mantık üzerinde olup olmadığını denetler. Seyahatinizin amacını ve şahsınızı en iyi şekilde ifade eden vize talep dilekçelerini, işveren mektubu taslaklarını Konsolosluk misyonlarının belirttiği şekilde hazırlar ve başvurunuz sırasında sorun çıkarabilecek tüm zorlukların önüne geçer.

Yunanistan vize başvuru formu isimli yazımıdan form doldurma ile ilgili detayları görebilirsiniz.

3. Yunanistan Vize Randevusu

Yunanistan vize başvurusu için önceki adımları tamamlandıysa geriye randevu yerine zamanında gitmek kalıyor. Yunanistan tarafından kısa süreli (90 güne kadar) başvurular için verilen vize Yunanistan Schengen vizesidir.

Schengen ülkelerinin yaptıkları anlaşma gereği, bölgeye ziyaret gerçekleştirecek tüm başvuru sahiplerinden biyometrik bilgileri alınır (Parmak izi ve fotoğraf). Alınan parmak izi bilgileri 5 yıl süreyle ortak bilgi bankasında saklanır. Bu sayede her Schengen vize başvurusu için parmak izi verilmesi gerekmez.

yunanistan vize başvurusu parmak izi

Eğer 2014 yılı sonrasında Schengen ülkelerinden birinden vize aldıysanız Yunanistan vize randevusuna gelmek ve parmak izi vermek zorunda dahi değilsiniz. Eğer durumunuz bu şartlara uyuyorsa VizeyeBaşvur.com başvurunuzu sizin adınıza tamamlar ve ihtiyacınız olan vizeyi en zahmetsiz şekilde sizlere iletir. Bu sayede hiç vize merkezine gelmeden işlemlerinizi tamamlamış olur, yoğun programınızdan vakit ayırmak zorunda kalmazsınız.

4. Vize Sürecinin Sonu ve Pasaport Teslimi

yunanistan vize başvurusu takip

Başvuru işlemlerinin son adımı pasaportun teslim alınmasıdır. Vize değerlendirme süreciniz anlık olarak vize danışmanlarımız tarafından takip edilir. İstisnai olarak ek evrak talep edilmesi durumunda uzmanlarımız sizleri durumdan haberdar eder ve sizden gelen evrakları konsolosluk tarafından istenen biçimde kendilerine ulaştırır. Süreç sonuçlandığında pasaportunuz teslim alınır ve tarafınıza iletilir. Size ise seyahatinizin keyfini çıkarmak kalır. Görüldüğü gibi VizeyeBaşvur.com aracılığıyla Yunanistan vize başvurusu yapmak işte bu kadar kolay.

Hemen vize paketlerini, fiyatları ve evrak listelerini incelemek için aşağıdaki resmi tıklayın.

yunanistan vizesi başvurusu

Yunanistan Vize Başvurusu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yunanistan vize başvuruları Yunanistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliğine yapılmamaktadır. Yetki alanlarına göre ilgili vize merkezleri üzerinden yapılan başvurular Konsolosluklara iletilir. Değerlendirmeler vize bölümleri çalışanları tarafından yapılır ve süreç sonunda ilgili vize başvuru merkezine geri iletilir.

İstanbul ve çevre illeri için Yunanistan vize başvuruları İstanbul Harbiye’de yer alan Kosmos vize merkezi aracılığıyla yapılmaktadır. Vize değerlendirmeleri İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu vize bölümü tarafından yapılmaktadır.

Ankara ve çevre illeri için Yunanistan vize başvuruları VFS Global vize merkezinin Ankara şubesi üzerinden yapılmaktadır. Vize değerlendirmeleri Ankara Yunanistan Büyükelçiliği vize bölümünce yapılmaktadır.

Yunanistan vizeleri başvuru yapılan vize türüne göre değişmekle birlikte yoğun olmayan dönemlerde turist vizesi başvuruları genellikle 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bayram dönemleri, yaz sezonu veya vize bölümlerinin programlarının yoğun olduğu dönemlerde işlem süreleri uzayabilmektedir.

Ulusal vize başvuruları genel olarak 365 gün için verilmektedir. Daha fazla detay için Konsolosluk web sitesini ziyaret ediniz.

http://www.mfa.gr/turkey/tr/visas.html?mission=kon

Rate this post