X

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan vizesi alırken yapılması gereken işlemlerden birisi Yunanistan vize başvuru formu doldurmaktır. Pek çok insan vize formunu doldururken gerekli özeni göstermemektedir. Aslında Yunanistan vize başvuru formu kendinizi en iyi anlatabileceğiniz kısımdır. Konsolosluk memurları formları dikkatlice incelerler ve kararlarını formda yer alan bilgilere, kişisel geçmişinize ve gerekli evrakların bu ikisine olan uyumuna göre kararlarını verirler. Dolayısıyla Yunanistan vize başvuru formu doldurma işleminin dikkatlice ve hatasız yapılması oldukça önemlidir. Yanlış veya eksik biglilerle doldurulmuş formlar pek çok başvuru sahibi için kötü tecrübelere sebep olmakta. Sizlerin de bu kötü tecrübeleri yaşamamanız için Yunistan vize başvuru formununun nasıl doldurulacağına dair bir içerik hazırladık.

Yunanistan vize başvuru formunu sizin adınıza doldurmamızı ve tüm başvuru işlemlerinizi sizi uğraştırmadan yapmamızı isterseniz, aşağıdaki resmi tıklayarak formu doldurmanız yeterlidir. Başvurunuzu profesyonel yardım almadan kendiniz yapmak istiyorsanız sayfayı okumaya devam edebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan vize başvuru formu dört sayfadan oluşmaktadır. Genel olarak Schengen vize formunun bir türevi olmakla birlikte elektronik ortamda veya elde tükenmez kalem ile tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde, İngilizce olarak doldurulmalıdır.

Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız

Formun ilk iki sayfasında aşağıda görüldüğü gibi kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, pasaport bilgilerinin yanı sıra gidiş amacı, gidiş şekli, konaklama bilgileri gibi seyahate dair bilgilerin de yer aldığı kısımlar bulunmaktadır.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru formu içerisindeki ilk 20 maddede kimlik bilgileri, pasaport üzerinde yer alan bilgiler, iletişim bilgileri ve çalışma durumuyla ilgili doldurulması gereken bölümler yer almaktadır.

Yunanistan Vize Formu İçerisindeki Vize Tipleri

21. maddede yer alan seyahat amacı kısmında yapılan işaretlemeye göre aşağıda belirtilen vizeler verilmektedir.

  1. Turistik Vize
  2. Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
  3. İş Vizesi
  4. Şoför Vizesi
  5. Gemici Vizesi
  6. Eğitim Vizesi
  7. Kültürel Ziyaret Vizesi
  8. Sportif Ziyaret Vizesi
  9. Resmi Ziyaret Vizesi
  10. Sağlık Amacıyla Ziyaret Vizesi
  11. Transit Vizesi
  12. Havaalanı Transit Vizesi

90 güne kadar olan seyahatler (C tipi Schengen vizesi) için tek bir form olduğundan, seyahat farklı amaçlarıyla yolculuk eden başvuru sahipleri, formu farklı biçimlerde doldurabilirler.

Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Formu Kalış Süresi

24. maddede Schengen vizesinde giriş sayısı kısmı bulunmaktadır. Burada seyahatiniz boyunca Schengen bölgesine kaç kere girip çıkacağınızı hesaplayarak seçiminizi yapabilir veya çoklu giriş seçeneğini işaretleyerek vizenin izin verdiği dolaşım süresi boyunca çok girişli (Multi) vize talep edebilirsiniz. Schengen bölgesine kaç kez giriş yapacağınızı hesaplamak için Schengen Ülkeleri Haritası isimli sayfamızı inceleyiniz.

25. maddede Schengen bölgesinde kalmayı planladığınız süreyi belirteceğiniz alan bulunmaktadır. Seyahat planınızı yaparak belirlediğiniz ve vize dilekçenizde de beyan ettiğiniz kalış süresinin aynısını bu alanda da belirtmelisiniz.

29 ve 30. maddelerde Schengen bölgesine giriş ve çıkış yapacağınız tarihleri belirtmelisiniz. Bu iki tarih 25. madde ile, uçak biletinizle, konaklama rezervasyonunuzla ve vize dilekçesinde belirtilen tarihlerle kesinlikle çelişmemelidir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Örneği

Yunanistan vize formu içerisindeki üçüncü ve dördüncü sayfalarda ise uyarılar yer-tarih ve imza bölümleri yer almaktadır. Bu bölümde yer-tarih ve imza bölümleri hariç müdahale edilmesi gereken bir alan bulunmamakta. Yunanistan vize başvuru formu örneği üzerine 18 yaşından küçük olan başvuru sahipleri yasal anlamda imza atma yetkisine sahip olmadıklarından bu bölümlerde yasal vasilerinin imzaları yer almalıdır.

Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız

Yunanistan vizesi başvuru formu üzerinde yapılmaması gerekenler

Bu bölümde başvuranlar tarafından sıklıkla karıştırılan veya yanlış yapılan uygulamaları ele aldık. Başvuruların sorunsuzca iletilebilmesi için bu kısmı incelemeli ve sıkça yapılan hataları yapmamalısınız.

  • Yunanistan vize formu doldururken farklı renklerde kalem kullanmak.
  • Vize formunu renkli kalemle doldurmak.
  • Vize formu doldurulurken kurşun kalem kullanmak.
  • Gerekli bilgilerin girilmesi gereken kutucuklardan taşırmak.
  • Form üzerinde farklı yazı stilleri uygulamak.
  • Formun konsolosluk tarafından doldurulması gereken bölümlerde işaretleme yapmak.
  • Form üzerinde karalama yapmak.

Bu tip hatalar Yunanistan vize başvurularının negatif sonuçlanmasına sebep olmaktadır. Bu tip bir olayla karşılaşmamak için aşağıdaki butona tıklayarak uzman danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Rate this post
VizeyeBasvur: VizeyeBaşvur İçerik Ekibi sizler için vize haberleri, vize makaleleri, şehir inceleme ve tavsiye yazılarını özenle hazırlayıp yayınlıyor.

This website uses cookies.